13 augustus – Op deze prachtige dinsdagavond waren op de Hydrangea paniculata kwekerij van Alex Schoemaker Living Creations ruim 40 leden bijeen voor de jaarlijkse KVBC Zomerexcursie.

Vanaf 7 uur was de ontvangst in de sfeervolle, gerestaureerde pakloods op het terrein van de kwekerij. Er was koffie en thee en er waren speciale KVBC-gebakjes. Rond half acht heette de voorzitter van de KVBC, Helma van der Louw, de aanwezigen welkom en gaf ze het startsein voor de bezichtiging van het bedrijf, onder leiding van Alex Schoemaker. Hij werd bijgestaan door twee leden van zijn team, Leo Slingerland en Alfred Hoogendoorn.

Voordat het gezelschap op weg ging hield Alex een kort praatje over de geschiedenis van het familiebedrijf. De rondleiding voerde over de uitgestrekte kwekerij, langs het testcentrum en de NPC collectie Hydrangea paniculata. Ook werd het veld met 113 cultivars bezocht die in het kader van de Euro-trials door de KVBC worden gekeurd.

Bij terugkomst in de pakloods stonden de welverdiende drankjes en hapjes klaar. Alex schonk bovendien heerlijke wijnen, geselecteerd door Jonnie en Thérèse Boer van 3-sterrenrestaurant De Librije. De stemming zat er goed in, het was met recht een erg gezellige avond waarin volop werd bijgepraat.

Aan het einde van de avond overhandigde voorzitter Helma van der Louw namens de KVBC als dank voor de ontvangst en de rondleiding aan Alex, Leo en Alfred een attentie uit.